en vanlig lördag

Ahh en helt vanlig lördag hos familjen Abrahamsson, så skööönt! Sedan eyjafjallajökull fick sitt stora utbrott har inget varit som det ska var hemma hos oss. Vi har setts i sängen senaste veckan om Jonas sovit hemma det vill säga, galet att vara i resebranschen vid en sådan katastrof. Antagligen mycket lärorikt och intressant arbete under denna tid men som närstående har det bara varit stökigt.

Dagen startades med en oerhört välförtjänt sovmorgon, tror vi gick upp vid halv elva. Maken fick uppdraget att ta sig upp till ica och inhandla lite smörgåsmat, själv donade jag lite i köket och såklart fixade kaffet! Tycker själv att det var det viktigaste uppdraget ;) när frukosteriet var färdigt skrevs det handligslista och beslutades att idag blir det en tripp till ekängen. En för övrigt mycket trevlig affär, trots att man går åt fel håll där inne.

Sedan bar det av till Plantagen och för första gången har vi inhandlat penséer lite pensionärsvarning, men jag tycker att det blev fint i alla fall. Jonas var sugen på lite jordgubbar så det resulterade i ett gäng plantor som han planterade i tre terracottakrukor. Hoppas att det blir en riklig skörd, för visst är det bland det godaste på sommaren. Solvarma jordgubbar plockade direkt från plantan –jag längtar. Känns avlägset med tanke på snögloppet i veckan. Pratade med en granne idag och båda kom överens om att nu är det dags för vår och att det känns som bakslagen är över, låt oss hålla tummarna! För övrigt togs fågelmataren ner idag, vintern är över.

Jonas står vid spisen och jag bloggar, det är som det brukar på helgerna. En bra uppdelning ;) puss älskling 

Ikväll bjuds jag på:

Vinkokta rullader fyllda med fetaostcréme serveras med rotfrukter i ugn och broccolibuketter. Till dessert blir det färsk ananas med vaniljglass som toppas med mörk chokladkross. MUMS!

Nu tar vi lördagsmys!
/Louise


fotokväll i väsbyholm

en kväll när jag bodde hos mor och far i början av veckan var det så här vackert:





jag lånade mammas systemkamera, vill ha en och vill lära mig mera





ett vackert stilleben hittade jag på bryggan





Sessan vill som alltid ut


Flisa vill gärna komma in
/Louise


aprilväder

Så var stegräknartävlingen igång på jobbet, jag fattar inte hur mycket folk kan gå på en dag?? 36000 steg, det är helt sjukt, jag kommer aldrig att komma upp i de slängarna med denna förkylning hängandes över mig. Kurering måste ske fortast möjligt för att ha en chans. Har gått spåret på lunchen två dagar på raken nu, idag trotsade jag vädret och gav mig ut tillsammans med Annika, Madde, Maria & Camilla. Utan sällskap hade jag nog valt en kaffekopp i soffan i personalrummet ;) så tack till er! Vilket skitväder, kallt och urrigt och burrigt. Det känns nästan som om det vore november fast med ljusare kvällar. Igår till min förvåning så var det fortfarande relatvt ljust vid 21-tiden, det är härligt med ljuset tycker jag.
/Louise

söndagskväll och ensammen hemma

Snart är helgen slut, känns lite tråkigt att ha tillbringat mestadelen av den utan maken. Jag förstår att han måste jobba, men ändå... Älskling det är ju du som ska laga mat till mig på helgerna, det har vi juh bestämt ;)

Imorgon har han lovat att han ska laga till någonting gott till mig, han skulle jobba morgonskiftet istället för eftermiddag/kväll som han gjort i helgen. Det uppskattas! Jag ska nog lirka med mig honom på en långpromenad imorgon efter jobbet. För imorgon börjar stegräknartävlingen på jobbet vilken pågår i fyra veckor framöver. Jag måste se till att benhinnorna håller nu, hade problem för några veckor sedan men nu är det bra efter en ibumetinkur. Ska se till att gå på mjukare underlag än asfalt så mycket som det bara går. När jag promenerar på lunchen ska jag ta mig in i spåret i skogen, där är det nog bra underlag att gå på. Bara förkylningen blir bättre så jag kan gå till gymmet igen, saknar det redan efter att inte varit där på en vecka.

Nu ska jag ta och borsta tanden och lägga mig och läsa en stund. Tack & go´natt.
/Louise


Avskedspartaj på gamla jobbet

Igår var det avtackning på gamla jobbet med Hollywoodtema, det var mycket leopardmönstrat vill jag lova. Det var kul att se alla gamla jobbarkompisar, synd att inte alla kunde vara med. Själv körde jag med zebrarandigt, vilket var min tolkning av hollywood. Det var quizz, charader och vinlotteri. Jag hade tur och fick med mig tre flaskor hem, en bra fest när man har med sig mer hem än när man gick ;)
Jag fick en rosa blomma och presentkort på Hälsostudion, Tack så mycket!

Idag hade jag och maken en mysfrukost innan han var tvungen att dra upp till Stockholm och jobba vidare. Efter frukost var jag ute i trädgården och krattade lite. Såg att Fänrikshjärtanen har kikat fram, gullvivorna likaså! Men även såg jag att det var mycket mossa i gräsmattan på baksidan, som vanligt. Det är för skuggigt, får väl ta ställning till om den ska vara mossig eller och vi ska antimossgreja. Jag gissar att Jonas vill ha bort mossan, helst ska väl där vara singelklippt som på en green. Det får bli ett senare projekt. Funderar om det börjar bli dags att slänga på lite kogödsel i häcken och på rabatterna? Eller vänta ett tag till?

Det verkar som vintern har gått hårt åt rosorna, hoppas att de tar sig. Vi satte röda Ingrid Bergman rosor första sommaren vi bodde i radhuset alltså två år sen. Förra sommaren började de ta sig, så jag hoppas att de är i nån form av vinterdvala fortfarande. Är inte så bra på rosor ännu, men får lära mig med tiden. Det är väl dags för dem att få lite ny och god jord med. Önskar lite skönare väder till nästa helg, då ska den ägnas i trädgården.

På framsidan har redan krokusarna blommat över, nu tar scilla och påskliljor över. Tyvärr ser det lite skräpigt ut med alla blast(heter det så??) som ska växa klart.

Det är härligt när det växer så att det knakar så här års!
/Louise

askmoln=gräsänka eller snarare askänka

Tänk att Eyjafjallajökull så långt bort som på Island ställer till problem här hos oss. Jonas lär jag inte se på ett tag, han blev kvar i stockholm, dock inte på grund av inställda tåg utan inställda flyg och researrangörstrubbel. Hörde ifrån han ikväll då lät han inte riktigt avslappnad, mycket att stå i nu... Kom igen älskling! 

Mor och far skulle komma hem imorgon, men det lär väl dröja ett tag till. De är fast i Portugal jag hoppas de slipper sitta och häcka på flygplatsen bara. Själv får jag hänga med katterna ett tag till.

Trots att den ställer till besvär så tycker jag att Eyjafjallajökull är ett vackert namn, det låter lite mystiskt och mytomspunnet på något vis. Fast det är klart, det är nog många som inte alls tycker namnet klingar bra vid det här laget. Såg ett reportage från Arlanda nyss, det var helt folktomt skrämmande. Att det 2010 måste stängas av så pass stort luftrum på grund av ett askmoln, jag trodde att tekniken var bättre. Hörde att askan skulle antagligen inte vara farligt för oss människor Om det inte kommer för nära marken, det låter väl betryggande.. Nerå ingen idé till panik, det är bara att hela nordens befolkning ställer sig med näsan norrut och börjar blåsa bort askmolnet, kanske Carola kan sponsra med sin stora fläkt?? Sedan är saken biff och flygtrafiken är igång på ett kick. Slut på tankesmedjan för idag.
/Louise

....stanna... lyssna...

Stanna upp och lyssna...

kan du höra våren? Det gör jag, jag hör fåglar kvittra. Jag ser fjärilar och humlor flyga förbi. På marken ser jag att det rör sig, där tar sig myror och spindlar fram. Ännu kan jag skymta lite snö under granarna i skogen men det mesta är borta. Ännu ligger isen på sjön, men det öppnar sig mer och mer inifrån land för var dag som går. Det blir mörkare på isen och mer vatten sipprar fram. Det känns att våren har kommit, solen skiner på min vinterbleka hud och gör den rosig och vacker. Äntligen! Jag kan känna det i luften, dofter från grillar som tänds på grannarnas uteplatser. Det känns bra helt enkelt!

/Louise

Fler vårtecken

En påskhelg med strålande sol bjöd på nya vårtecken:

Tussilago

Blåsippa


Lek i bäcken

Motorcyklister på vägarna, en tofsvipa, (jajaja pappa jag vet att du har sett två sädersärlor..), grilldoft i luften som inte var från oss.
Fast idag blev det förstås ett visst bakslag, tittar ut genom köksfönstret på snön som faller, men det känns nu att  går vi mot varmare tider i alla fall! Åhh jag är så golfsugen, planen var att leta reda på någon öppen range idag och slå lite men det läggs nog på hyllan nu..
/Louise

Förrådsbygge och påskmat

Länge sedan jag skrev nu. I helgen har vi varit i Annsjön hos brorsan och hans familj. Vi har självklart ätit god mat . Premiärgrillat kött för säsongen. Det bjöds på fläskfile och kycklingfile. Brosan utmanade mig i marinadtävling. Jag tog och gjorde kycklingmarinaden innehållande olja, soya, vitlök, färsk rosmarin och salt, peppar. Brorsan gjorde marinaden till fläskfilen, vet ej vad han hade i men den blev grymt god. En sak vet ag att han hade i och det var en present som jag har gett honom tidigare, min egen tillverkad peperoncinoolja. Jag måste erkänna att han vann marinadtävlingen. Har dessvärre inga kort på denna kväll.

Syftet var med besäket givetvis att fira påsk med brorsan och hans underbara familj men även hjälpa honom att resa ett nytt uteförråd från grunden, för det gamla förrådet ska sedan bli gäststuga  och den ska vi använda framöver, så jag tycker det börjar bli lite bråttom med detta så det är klart till vecka 30 när jag och Louise ska ha semester. 

   

Det blev mycket byggsnack, 4 tumsspik, cc 60 mm. Även hur bra vi är och att vi kanske skulle öppna en byggfirma Bröderna Brothers men vi är rädda för Ekdahl och Timell, så det blir nog inget.

Och nu till den goda maten:

   

God frukost ett måste när vi skulle kroppsarbeta, hemgravad lax, trad. ägghalvor.


Idag på påskdagen fyllde Brorsan år och Mor kom och bjöd på mat: Kåldolmar, sås, potatis, rårörda lingon och egeninlagd saltgurka. GRYMT GOTT! TACK MOR OCH GRATTIS ÄNNU EN GÅNG BRORSAN!


/Jonas


Långpromenad i landsbygden med shopping som mål

Förutom att träffas och umgås så hade Jonas & Jögge ett stort projekt för sig (ja svärfar var också involverad), bygge av förråd. När vi kom ner på långfredagen, byggde karlarna och jag och Carina hade också fullt upp med:

Solen sken och vi parkerade oss på altanen med solbrillor på.


Påskaftonen tog jag & Carina en långpromenad ut på bygden i Ljusfallshammar, märkligt vad mycket man missar när man susar förbi i bilen. Många fina hus och ett skön lugn fanns över nejden och en lång trevlig pratstund. Vårt mål var en nyöppnad heminredningsbutik som var inredd i en lada. På vägen slank vi in i en trevlig butik som hade öppet http://traotextil.dyrkell.com. Där fanns mycket luffarslöjd och fina ljuslyktor och det bästa av allt till humana priser! Så har du vägarna förbi Ljusfallshammar så måste du stanna till där. Utflykten tog cirka två och en halv timme fram och tillbaka (13000 steg!!), med lite finshopping. På vägen tillbaka skymtade vi något i dikeskanten, vi gick vidare men så kom vi på vad var det där?? En gammal vacker stenmortel blev ett vackert stilleben på svägerskans trapp:


En annan vacker tingest som införskaffades var denna:


Själv kom jag äntligen (som jag har letat!!) över krokar som jag ska sätta upp i vårt dressingroom där jag kan hänga mina halsband, när den är uppe återkommer jag med bilder. Köpte också en vacker krona som ska pryda bordet i vår paviljong till sommaren.

/Louise


Smögenräkor på skärtorsdagen



Vi inledde påskhelgen med lite smögenräkor, bröd, brié och vitt vin. Jonas hade varit hos fiskar´n och köpt på sig 1 kg så det blev en del över. Långfredagen startades för min del med en powerwalk/joggingtur runt området, men jogga är nog inte min grej... När jag kom tillbaka hade min älskade make ordnat en finfinfrukost med räkmackor, juice och så klart nymalet & bryggt kaffe. Det smakade verkligen gott.
Sedan bar det av mot sydvästligare breddgrader, närmare bestämt till Annsjön och kära svägerskan och svågern.
/Louise

Vårfeeling

Ute skiner solen, fullt med barn på gården. De provar sina nya cyklar och kör ikapp. I solljuset ser jag några insekter flyga upp och ner, gatusoparen far fram på cykelbanan. Gräsmattan i söderläge fylls av krokusar som slår ut i solljuset. I en kall öl i ett högt glas ser jag hur kolsyran dansar... Det ska bli en så skön långhelg tillsammans med nära och kära. Tar med mig min sköna känsla in i påskhelgen.
/Louise


RSS 2.0