en vanlig lördag

Ahh en helt vanlig lördag hos familjen Abrahamsson, så skööönt! Sedan eyjafjallajökull fick sitt stora utbrott har inget varit som det ska var hemma hos oss. Vi har setts i sängen senaste veckan om Jonas sovit hemma det vill säga, galet att vara i resebranschen vid en sådan katastrof. Antagligen mycket lärorikt och intressant arbete under denna tid men som närstående har det bara varit stökigt.

Dagen startades med en oerhört välförtjänt sovmorgon, tror vi gick upp vid halv elva. Maken fick uppdraget att ta sig upp till ica och inhandla lite smörgåsmat, själv donade jag lite i köket och såklart fixade kaffet! Tycker själv att det var det viktigaste uppdraget ;) när frukosteriet var färdigt skrevs det handligslista och beslutades att idag blir det en tripp till ekängen. En för övrigt mycket trevlig affär, trots att man går åt fel håll där inne.

Sedan bar det av till Plantagen och för första gången har vi inhandlat penséer lite pensionärsvarning, men jag tycker att det blev fint i alla fall. Jonas var sugen på lite jordgubbar så det resulterade i ett gäng plantor som han planterade i tre terracottakrukor. Hoppas att det blir en riklig skörd, för visst är det bland det godaste på sommaren. Solvarma jordgubbar plockade direkt från plantan –jag längtar. Känns avlägset med tanke på snögloppet i veckan. Pratade med en granne idag och båda kom överens om att nu är det dags för vår och att det känns som bakslagen är över, låt oss hålla tummarna! För övrigt togs fågelmataren ner idag, vintern är över.

Jonas står vid spisen och jag bloggar, det är som det brukar på helgerna. En bra uppdelning ;) puss älskling 

Ikväll bjuds jag på:

Vinkokta rullader fyllda med fetaostcréme serveras med rotfrukter i ugn och broccolibuketter. Till dessert blir det färsk ananas med vaniljglass som toppas med mörk chokladkross. MUMS!

Nu tar vi lördagsmys!
/Louise


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0