Nyår 2010

Vi blev bjudna av Maria och Niklas Högborn från Stockholm på nyår, men Louise och jag hade redan bestämt att vi ej skulle åka någonstans denna jul och nyår. Så vi tackade för inbjudan men sa då får ni komma till oss och det gjorde de. Niklas som också jobbar på GP och jag hade under några veckors tid gått och funderarat på en meny, eller hur Niklas.
Till slut fastnade vi för detta:
Förrätt:
Hummercappucino

http://www.alltommat.se/recept/hummercappucino-9075/
Varmrätt:
Fylld helstekt oxfilé med potatiscocott och rödvinsky

http://www.alltommat.se/recept/helstekt-oxfil-med-fyllning-av-pesto-parmesan-och-parma-5023/
Dessert:
Trillingnötsbrownie med grädde och hallonsås

http://www.tasteline.com/Recept/Trillingnotsbrownie
http://www.tasteline.com/Recept/Vaniljpannacotta_med_hallonsas
Kvällen avslutades sedan med lite sällskapsspel så som BUZZ, charader och Sing Star.
Vid tolvslaget var vi sedan ute och drack bubbel och snikade på grannarnas fyrverkerier.
/JONAS

Veckomatsedel vecka 1

Första veckan blir lite speciell då jag hade lite oxfilé kvar från nyårsafton plus att det är en röd dag extra denna vecka. Det innebär att veckans matsedel kanske blir lite dyrare än vad den bör vara.

Håll tillgodo med årets första matsedel.

Måndag:
Oxfilépasta (går även bra med ryggbiff eller fläskfilé)

http://www.tasteline.com/Recept/pasta_penne_med_oxfile_och_kantareller

Tisdag: Fylld köttfärslimpa med skysås och frästa champinjoner

http://www.tasteline.com/Recept/Saftig_kottfarslimpa

Onsdag: Jamie Olivers Spaghetti med räkor och ruccola
http://www.tasteline.com/Recept/jamie_olivers_spaghetti_med_rakor_och_rucola

Torsdag: Lasagne med Vitkålssallad

http://www.tasteline.com/Recept/lasagne
http://www.tasteline.com/Recept/PIZZASALLAD_2

Fredag: Serranokyckling med bulgursallad

Dela varje kycklingfilé i två och bryn, linda in varje delad filé i en serranoskiva. Stek den sedan klart i stekpannan. http://www.tasteline.com/Recept/fruktig_bulgursallad_med_mango_och_papaya

Lördag: Helstekt ryggbiff med Karl-Johansvamprisotto

Ta en bit ryggbiff (600 gram) till 4 personer, salta och peppra. Bryn i stekpanna. Sätt sedan in i ugn med stektermometer. Biffen är klar när termometern visar 55,60,65 C. Låt sedan köttet vila under alufolie. Då kommer köttet gå upp ytterligare några grader.
http://www.tasteline.com/Recept/Svamprisotto

Söndag: Kåldolmarned rårörda lingon
http://www.recept.nu/1.4551/pelle_johansson/huvudratter/kottfars/kaldolmar

Hoppas det smakar!

Har ni några tips om maträtter är ni välkomna med dem, jag behöver också lite nya uppslag.

Spisrosig Jonas



Länge sedan nu, men nu nytt år och nya uppgifter

Det var länge sedan jag skrev här i bloggen. Men det ska det bli ändring på nu. Nya recept nya bilder på mat mm.
Mitt nästa inlägg blir nästa veckas matsedel som jag tycker ni ska passa på att göra. Det kan vara ett bra nyårslöfte att göra en veckomatsedel som medför veckomathandling och mera pengar i plånboken.

Nytt år och nytt liv!

Jonas


RSS 2.0