Blåsväder, vart tog solen vägen??

Är det verkligen meningen att det ska kännas som försmak av hösten redan? Dessutom på min semester. Lite bitter är jag, erkänner direkt. Synd att inte ha fått njuta av värmen under semestern. Men det är skönt att vara ledig inga tider att passa och sova så länge man vill på morgonen. Det mindre fina vädret har gjort att vi varit inne och städat så nu är det såå fint. Mottot på sommaren är "man är ju ändå ute, städa kan man göra när man är inomhus"!

Igår hade vi besök av Jonas bror med familj, det var mysigt att ses igen. Vi tog en tur ut till Sundbyholm och tittade runt lite, en del fina båtar att spana in. Sedan for vi förbi kött och fisk-butiken där ute. Barna tyckte det var bra att man får provsmaka, jag med ;)) Vi kunde äta middagen ute men kaffet tog vi inne för då höll vi på att blåsa bort. Jag och Jonas(mestadels Jonas kanske men säg inget till nån) gjorde en bearnaiseås för första gången igår, det var bara att vispa och vispa och vispa lite till. Den fick högsta betyg av Ida, tack för det! Grillad nötytterfilé och majskolvar med hela småpotatisar i ugn till "bean" var mumsigt.

/Louise


Västerbottensresan i bilder


Paus




Ävernattning i Nordmaling


Här bor gammelmoster Birgit


Släktens historia startar på Höglunda mitt i skogen.

V70 klarade skogsvägen, tur att vädret var bra!

En kort promenad bort till bagarstugan.





Vedugnen i bagarstugan finns kvar än idag.


Mormorsmor och mormorsfar




På Norrby bodde gammelmormor och där lekte mamma på sommarloven.




Jag hoppade i havet vid Sikeåhavscamping där vi bodde i två campingstugor. Det var kallt i vattnet men varmt på land.


Gammelmoster Thyras man Owes villebråd.




Mammas kusin Ulla visade mig hjortron, för första gången.


Lunch på hotellet med utsikt över forsen, så vackert.




Raka grusvägar, på den här vägen såg vi minst sju älgar! Värsta älgsafarit!

Raka asfaltsvägar


Tyvärr fick jag inte med Flurkmark, helskojiga namn på byarna i Västerbottensland.


Vacker kväll i Sikeå


/Louise

Släkttrip till Sandhamn

Farbror Lasse har fyllt 60 år och bjöd med hela släkten ut till Sandhamn, vi var väl ett trettiotal. Där fanns farbröder, kusiner, sysslingar och pappas kusiner och Anita (släktskapet där vet jag inte riktigt vad det finns för ett namn för?). Det var så kul att träffa alla, det går alltför sällan mellan det att vi ses. Tack farbror ännu en gång! 

Båten hämtade upp oss från deras brygga och en tur på knappt två timmar tog oss ut till Sandhamn. Lite champagne på vägen ut satt inte helt fel ;)


Pirater? Vi blev inte bordade iallafall..


Det fanns en hel del fina båtar att spana på vägen ut.


Framme


Tre rätters meny bestående av:
Toast skagen, gösrygg och vaniljglass med färska bär. Det var såå gott!

 


Tillbaks mot Tyresö! Kaffe, tårta och avec det var också smarrigt.


Jag hoppas det inte dröjer alltför länge tills jag och Jonas kliver iland på Sandhamn igen.

 



/Louise


"som en kalv på grönbete"

Så var nya cobraklubborna äntligen invigda och golfsäsongen(en trasig handled har förskjutit premiären). En galen urladdning på golfbanan igår förmiddag, jag var överallt och ingenstans. Slog snett, slog långt som satan, hookade, cleanade ur bunkern, gjorde par you name it I did it! Jag citerar min mamma "som en kalv på grönbete".

Det är stor skillnad mot mina gamla topflitegodingar, de nya klubborna känns självklara att det kommer bli en bra träff när jag adresserar bollen. De är också lättare och går oftast en klubba längre. Det enda negativa är att jag har ett glapp i setet nu för det var bara 6-sw (jag har ju en uppsättning wedgar så sandwedgen var onödig, nån som lägger ett bud på en 56 graders cobra??). Förresten nu säger jag emot mig själv, måste nog spela in klubborna lite mer, för jag påstår ju att sexan går som en femma så det borde juh vara lungt.. Återstår att se...

Har nu spelat två rundor och har gjort en klar förbättring idag, drog i en birdie på 16e på Sundbyholm :)  Jag och maken ska spela "äkta makar" på söndag och då var jag tvungen att ha två markeringar i hcp-kortet så det var bara att ge sig ut på banan och harva. Det var sååå roligt trots ett inte godkänt resultat. Igår gick vi ut vid nio och var klara vid ett, det var nästintill olidligt hett så imorse fick vi tag på en tid klockan 7.10 och det var mycket behagligare. Det kom en ensam herre på ettan och han fick gå med oss, jag är mäkta imponerad av honom. Jag frågade aldrig om åldern men genom samtalsämnena som kom upp har jag listat ut att han var minst 75 år kanske upp mot 80. Helt otroligt, att han gick på som ingenting i värmen och spelade sina drivrar från röd tee och låg oftast mitt i fariwayen, till skillnad från mig... Slår man långt så är felmarginalen större, träningen har verkligen hjälp mig längdmässigt nu måste jag träna på siktet (som vanligt).

Imorgon har jag och Jonas bröllopsdag så förmiddagen går åt till förberedelser inför kvällens middag (han e på seriespel så jag blev befodrad till kökschef!! inte illa!?) på eftermiddagen tänkte jag åka ut till golfbanan och träna lite närspel och det kan bli en hink på rangen också kan jag tänka. Söndagens spelform är bästboll så det känns rätt tryggt, ballar jag ur så kan man alltid hoppas att Jonas gör bra ifrån sig. Håll tummarna för oss och för herrarna som har sista omgången i seriespelet i helget på Haninge. Heja Heja!
/Louise

Semestern har inletts med en båttur


Mot Skutterön i raggarbåten



Det var ett par ett par år sedan jag var till Skutterön och efter två fel vikar hittade vi äntligen rätt. Men döm om vår förvåning så var det redan upptaget där, ett tält var uppslaget och två brassestolar stod bland klipporna, ajaj inte bra. Det var bara att leta vidare. Vi hittade tillslut en ledig klippa på en liten ö där vi äntligen kunde lägga till och inta en varsin sallad. Där låg vi och stekte några timmar och det var jätteskönt för det fläktade härligt. Till slut kunde jag inte motstå vattnet längre så jag plumsade i. Inte jättevarmt men helt klart skönt att doppa sig i.

Till kvällen skjutsade Jonas ner mig på stan och Grappa. Där var Madde, Madde, Sandra, Elina, Annika, Stina, Marie och Catrin med sina tjejer (på väg hem). Vi åt och drack och skrattade, en mycket trevlig kväll. Tack för det! Jag hoppas det blir fler sådana under sommaren.
/Louise


Midsommar i östergötland och Annsjön

Midsommaren firades traditionsenligt hos svägerskan och svågern i Annsjön. På min födelsedag fick jag en systemkamera så bloggen kommer nog att fyllas med bilder hädanefter..



Vi kom ner dan före midsommarafton och jag inledde långhelgen med ett dopp i tjugogradigt vatten, det var så skönt och jag kom faktiskt i före Adam, hahaha. Det var bra gjort av mig som har gått och blivit värsta badkrukan!


Fullmåne och en underbart ljummen sommarkväll

Själva midsommaraftonen inleddes med sovmorgon och god frukost, som alltid ;)
Till lunch mumsade vi lite olika sillsorter och potatis från svärmor och svärfar. Jonas gjorde gravad thaiströmming, jag tyckte den smakade gott men han själv gillade den inte.


Sedan tog vi bilarna och for ändå längre in i de östgötskaskogarna med målet Grytgöl och paraden Polustus (hmm tveksam över stavningen men det kanske e rätt)

På väg                          Bilkö i skogen            Framme i Grytgöl och Polustus


Paraden syftar tillbaka på året som har varit, vilket jobb det lagts ned. Jag är helt fascinerad över vilken stark tradition det verkar vara i de trakterna såå mycket folk som tar sig dit och tittar.


Sjysst balansJodå det är eld

 Sedan tog vi oss hem för vätskepåfyllning och fika. Carina hade bakat en jordgubbstårta med chokladfyllning, en favorit hos Jonas tror jag..

Till kvällen grillades det hejvilt både fläsk och rådjur och till det hade vi en massa plockmat. Jonas hade varit och finshoppat i delikatessen på ICA Ekängen och fått med sig både det ena och det andra.


Kvällen avrundades med ett parti kax, men dess förinnan tog jag och Jonas en kvällspromenad på tu man hand.


/Louise

Vattenkoppor

Har inte bloggat på länge JAG vet, har inte haft någon inspiration sedan jag blev sjuk i vattenkoppor. Fatta 29 år gammal och jättesjuk i två veckor i en barnsjukdom, inte klokt.. Hade ett oräkneligt antal koppor över hela kroppen, typ i öronen-i munnen-i ögonen-i halsen-på kroppen ja typ överallt.. Helt galet, nu håller jag på att förlika mig med alla röda prickar som fortfarande dröjer sig kvar på min kropp. Hoppas på att de allra djupaste ärren i ansiktet ska dra ihop sig och blekna över sommaren.. Har bland annat en i pannan i hårfästet som, anser jag, ser ut som en krater. Tur att jag aldrig satsade på modellyrket då hae jag varit utan jobb vid det här laget. Jag har "mina" kids på jobbet som inte verkar bry sig om en röd prick eller två. Som brorsonen sa "du Lollo du e prickig" sen var det liksom inget mer med det. Barn e sköna och ärliga. Ska nu inom den närmsta tiden försöka uppdatera lite på bloggen om vad som har hänt under den sista tiden, många foton finnes som måste gallras. Tack ni tappra som är inne och kikar här lite nu och då.
/Louise

RSS 2.0